Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
+ 386 41 335 125
Log in

Kaj je medicinska hipnoza?

Kaj je medicinska hipnoza?

Medicinska hipnoza je varna, preizkušena in učinkovita metoda, s katero neposredno dostopamo do moči podzavestnega uma. Je spremenjeno stanje zavesti, usmerjene pozornosti in povečane sugestibilnosti, v katerem lahko pod vodstvom izkušenega terapevta varno in učinkovito dosegamo želene spremembe.

V podzavestnem umu bivajo naša domišljija, čustva, spomini, naši avtomatski telesni odzivi in naša najgloblja prepričanja o sebi.

Ti globoko zakoreninjeni vzorci in prepričanja oblikujejo naša življenja. Ko si želimo dolgoročnih in pozitivnih sprememb v življenju, moramo spremeniti prav te nezavedne vzorce. Pri tem nam učinkovito pomaga hipnoterapija.

V procesu hipnoterapije (terapije pod hipnozo) lahko prek prijetnega in naravnega fenomena, imenovanega trans, dosežemo pozitivne in želene spremembe ter dolgoročno izboljšamo kakovost življenja.

Podzavestni um

Podzavestni um je naš mogočen zaveznik. S svojim neomejenim potencialom, ustvarjalnostjo, modrostjo, znanjem in močjo, nam lahko pomaga doseči tako rekoč vse, kar si želimo. Nadzoruje sisteme v našem telesu, kot so bitje srca, prebava, sproščanje hormonov, presnova in podobno. Pomembno vlogo ima pri naših odločitvah, shranjuje vse informacije iz naše preteklosti in pripomore k našim občutkom, čustvom, mislim in odločitvam, ki slonijo na izkušnjah in informacijah.

S pomočjo hipnoterapije lahko dostopamo do podzavestnega uma in izkoristimo njegove potenciale za doseganje sprememb, ki jih želimo.

Kaj je hipnoza?

Hipnoza je naravno in prijetno stanje človeškega uma, sproščeno stanje spremenjene zavesti, globoke osredotočenosti in koncentracije ter zmanjšanega zunanjega zavedanja. To stanje, imenujemo ga trans, spontano izkušamo vsak dan, ko smo na primer zatopljeni v film ali dobro knjigo, ko se vozimo po znani poti in na koncu poti ne vemo več, kako smo prispeli na cilj, ko sanjarimo ali ko nas vonj in melodija poneseta v času nazaj do podoživljanja dogodka, ki je shranjen v našem spominu.

Hipnozo uporabljajo športniki in poslovneži za izboljšanje motivacije in dosežkov ter mnogi terapevti, da klientom pomagajo učinkovito spreminjati in izboljševati različne vidike njihovega življenja.

Kaj je hipnoterapija?

Hipnoterapija je terapija pod hipnozo, je proces komunikacije s posameznikovim podzavestnim umom. Med hipnozo sta naše telo in zavestni um v sproščenem, naravnem stanju, medtem ko podzavestni um ostaja buden in dojemljiv za sugestije. Hipnoterapija je učinkovita metoda za oblikovanje novih vedenj, ustvarjanje novih vzorcev ter obnovitev dobrega počutja uma in telesa.