Coaching

Pred približno pol leta sem nastopil zahtevno in odgovorno delovno mesto. Prevzel sem vodenje nehomogenega kolektiva, katerega sestavljajo izkušeni strokovnjaki različnih, ne povsem združljivih področij. Klima v kolektivu je bila slaba, slabi so bili tudi rezultati.

Izziv in odgovornost sta bila velika, želel sem pokazati dobre rezultate in upravičiti izbiro delodajalca, zato sem se dela lotil z velikim zagonom in skrbnostjo. Da bi se tudi osebno čim bolje pripravil na zahtevni izziv, sem se odločil za coaching oziroma osebni trening. Po priporočilu kolegov, ki so z njo že uspešno sodelovali, sem se obrnil na Mojco Brezavšček.

Z Mojco sva se dogovorila za tedenska srečanja. Pred pričetkom sem opravil psihološko testiranje, s pomočjo katerega sem dobil boljši uvid v svoje osebnostne lastnosti, prednosti in slabosti, kar je bila dobra osnova za bolj osredotočen potek coachinga. Mojca je v svoji dosedanji karieri pridobila tudi vodstvene izkušnje iz gospodarstva, hkrati pa dobro pozna ustroj delovanja velike mednarodne družbe, zato je teme za prva srečanja predlagala ona – take, za katere je na podlagi mojega osebnostnega profila ocenila, da mi bodo koristile. Kasneje, ko sem nastopil novo funkcijo, sem teme predlagal sam oziroma jih delo ‘predlaga’ samo.Danes lahko rečem, da svoje delo (tudi) zaradi vsega, kar sem se naučil in pridobil v procesu coachinga, opravljam uspešno. Delam lažje, bolj učinkovito in predvsem z manj stresa.

Vsi procesi in aktivnosti potekajo nemoteno, rezultati so dobri, komunikacija in klima v kolektivu pa sta se izboljšala. Delodajalec in sodelavci so zadovoljni. Tudi jaz sem. Veliko pridobljenega na coachingu uporabim tudi v osebnem življenju.

Tomaž, direktor, 40 let

Imate vprašanje? Pošljite sporočilo: