O meni

MOJCA BREZAVŠČEK, psihoterapevtka, univerzitetna diplomirana psihologinja, magistrica psiholoških znanosti, terapevtka medicinske hipnoze ter Certificirana Europsy psihologinja za področji zdravstveno klinične psihologije in psihologije dela.

Odprt primorski duh me je do poklica psihoterapevta vodil po zaviti karierni poti raziskovanja psihološkega sveta. Iskreno veselje do dela z ljudmi me je iz primorske ob izbiri študija psihologije pripeljalo v Ljubljano, kjer danes delam in živim. Radovednost in strast do nadgrajevanja znanj narekujeta moj raziskovalni ritem, vir navdiha za nove korake pa so moji klienti. Ti najbolje zrcalijo, kako mi uspeva pridobljeno znanje in izkušnje prenašati tistim, ki jim je namenjeno. Delujem sodelovalno in klientom pomagam, da premagajo svoje težave znotraj zaupnega in ne-obsojajočega terapevtskega odnosa.
Moja prva karierna postojanka je bil svet oglaševanja. Znotraj marketinških okvirjev sem proučevala psihološke vzgibe v ozadju delovanja in vedenj ljudi. A delovni vsakdan ni zadostil moji potrebi po psihologiji, zato sem izbrala poglobljeni 5-letni študij Transakcijske analize (TA) pri dr. Zoranu Milivojeviću. To je eden od psihoterapevtskih pristopov, katerega temeljni koncepti in tehnike se učinkovito uporabljajo na različnih področjih, tudi v managementu in v poslovnem svetu.
Psihoterapevtski študij sem nadaljevala na Evropskem inštitutu za Realitetno terapijo in uspešno opravila desetleten psihoterapevtski študij Realitetne terapije in Teorije izbire in pri European Association for Psychotherapy (EAP) pridobila Evropsko diplomo iz psihoterapije. Usvojena znanja sem se odločila obogatiti z znanjem medicinske hipnoze in hipnoterapije, ki je v svetu priznana metoda za lajšanje in premagovanje zelo raznolikih psiholoških in fizičnih težav. Študij medicinske hipnoze in hipnoterapije sem opravila pri prof. dr. Marjanu Pajntarju, dr. med. in psihologu pod okriljem Društva za medicinsko hipnozo Slovenije ter ga izpopolnjevala v Veliki Britaniji pri British Society of Clinical and Academic Hypnosis.
V vmesnem času sem delo v oglaševanju zamenjala za področje razvoja kadrov na Telekomu Slovenije. Kot psihologinja sem se prvenstveno posvečala razvoju ključnih kadrov, selekciji in izboru naslednikov. Ukvarjala sem se tudi s težavnimi zaposlenimi in z zaposlenimi s težavami, pri čemer mi je znanje s področja psihoterapije zelo pomagalo. Kot učinkovito orodje za selekcijo in razvoj kadrov sem uvedla psihološka testiranja in se na podlagi tisočev opravljenih testiranj in poglobljenih razgovorov izmojstrila v prepoznavi posameznikovih potencialov, napovedi vedenj v različnih situacijah ter oceni primernosti posameznika za določeno vlogo. Po sedmih zanimivih letih dela na Telekomu Slovenije sem se odločila za samostojno pot.
Danes v okviru svojega podjetja Brezavšček Psihologija, Psihološko svetovanje in psihoterapija, klientom (posameznikom ali organizacijam) pomagam s psihoterapijo, psihološkim svetovanjem, osebnim treningom (coachingom), psihološkim testiranjem ter medicinsko hipnozo in hipnoterapijo.
Osebna izkušnja delovanja v malem podjetju, kjer sem nekaj let delovala tudi v managerski vlogi ter izkušnje delovanja v podjetju z več tisoč zaposlenimi, pa mi skupaj z izkušnjami na kadrovskem področju dajejo tudi odlično podlago za razumevanje dinamike in potreb v delovnih organizacijah. Zato jim danes z delavnicami, predavanji, psihološkim testiranjem ter osebnimi treningi (coachinga) pomagam k boljšem razumevanju ter učinkovitemu upravljanju z zaposlenimi.
V središču mojega delovanja pa je vedno posameznik. Pestrost tistih, s katerimi sodelujem – tako glede na starost, izobrazbo, izkušnje, težave, izzive … – daje mojemu delu prav poseben čar. Vabljeni na skupno pot!

Imate vprašanje? Pošljite sporočilo: